Winkelweg 57 • 3896 LH Zeewolde

De Dry Aged Biet

De Dry Aged Biet is een oer-Hollandse biologische rode biet uit de Flevolandse polders. Van simpele rode biet  wordt hij getransformeerd in een bijzonder product vol smaak met een structuur die past in de meest uiteenlopende gerechten. Het product kent maar één toevoeging in het proces, en dat is zout.

De geoogste bieten worden geschild, gepekeld en gekookt. De bietenschillen gaan richting het melkveebedrijf in de familie, waar de koeien genieten van de bieten en daardoor ook meer melk geven. Een schoolvoorbeeld van circulariteit.

Daarna worden ze in de dry aged kasten afgehangen en na 21 dagen is het product gerijpt. De Dry Aged Bieten worden verpakt in kilozakken en kennen door de pasteurisatie een houdbaarheid van 42 dagen. Via de partners HANOS en Rungis vindt de Dry Aged Biet zijn weg naar de horeca. Het product is ook geschikt om opnieuw in te vriezen zonder kwaliteitsverlies.

Door de vernieuwde faciliteiten is het mogelijk om jaarrond de Dry Aged Biet te kunnen leveren aan de foodservice met een constante kwaliteit. 

Beetz

Beetz is onderdeel van Bio Brass in Zeewolde.

Bio Brass is een Flevolands bedrijf actief in de teelt, verwerking en vermarkting van biologische groenten. Op de vruchtbare gronden in Flevoland wordt een breed assortiment groenten geteeld, waaronder bieten, maar ook andere groenten zoals bloemkool, broccoli en slasoorten. Door de goede verbindingen in de keten is Bio Brass in staat een stabiel en continue volume te verzorgen voor haar afnemers. De visie, organisatie en faciliteiten maken het mogelijk de producten op locatie te bewerken en verpakken. Vanuit Beetz worden alle activiteiten rondom de Rode Biet en haar aanverwante producten, zoals de Dry Aged Biet uitgevoerd.

Beetz wil de foodservice kennis laten maken met haar paradepaardje, de Dry Aged Biet. De Dry Aged Biet is ontwikkeld door Gijs Kemmeren van Restaurant Vannu. Gijs heeft samen met Beetz de ontwikkeling verder opgeschaald en geprofessionaliseerd. 

De Dry Aged Biet is verkrijgbaar bij HANOS & RUNGIS

Bestel via onderstaande buttons bij jouw groothandel

Chefsclub recepten

Geert-Jan Vaartjes | Oan Tafel & Restaurant Ode