Winkelweg 57 • 3896 LH Zeewolde

Chefsclub

Onze ambassadeurs en inspirators

Maak kennis met de leden van de Chefs Club! 

De leden van de Chefs Club zijn vooraanstaande chefs die groenten een belangrijke plek op hun menukaart geven. De Chefs Club leden willen andere chefs inspireren en motiveren om de Dry Aged Biet op de menukaart te zetten. Dit doen zij door het ontwikkelen van veelzijdige gerechten die een aanwinst zijn voor iedere menukaart. 

Wij stellen ze graag aan je voor! 

Gijs Kemmeren
founder Dry Aged Biet | Restaurant Vannu

Gijs Kemmeren

Restaurant Vannu

Wat voor restaurant is Vannu?

Restaurant Vannu biedt een verfijnd groentemenu van vier tot zes gangen, waarbij duurzaamheid, herkomst en de Nederlandse eetcultuur centraal staan. Vannu transformeert eenvoudige groenten met tijd en techniek tot volwaardige componenten op het bord. De plantaardige keuken van Vannu zoekt voortdurend naar de perfecte smaak, textuur en compositie met seizoensgebonden en lokale ingrediënten, met als doel zo min mogelijk te verspillen. Het restaurant biedt bijpassende drankarrangementen, waaronder alcoholische, laag-alcoholische en non-alcoholische opties. Het non-alcoholische arrangement bestaat uit huisgemaakte sappen van seizoensgebonden groenten, fruit, bladeren, bloemen en kruiden.

Waar heb je gewerkt voor Vannu?

 1. Eigenaar van Gkfoods
 2. Chefkok bij Herberg Kop van ’t Land
 3. Keukenchef bij Restaurant Prei


Waarom trekt de Dry Aged Biet je om mee te werken?

De Dry Aged Biet is een veelzijdig en eerlijk product, ideaal voor een chef die waarde hecht aan ambachtelijkheid en pure smaken. Het product heeft een duidelijke herkomst en geen onnodige toevoegingen, wat perfect past bij de filosofie van Vannu. Gijs waardeert het ambachtelijke productieproces en de uitzonderlijke kwaliteit van de Dry Aged Biet.

Hoe zet je de Dry Aged Biet in in jouw keuken?

De Dry Aged Biet wordt in diverse gerechten van Vannu gebruikt. Soms als pronkstuk in een hoofdgerecht met een krachtige bietenjus, en op andere momenten delicaat verwerkt tot tartaar als een van de eerste hapjes. Deze veelzijdigheid maakt het tot een favoriet ingrediënt.

Hoe reageren gasten op de Dry Aged Biet?

Gasten zijn onder de indruk van de structuur en diepe smaken van de Dry Aged Biet, vooral wanneer het gecombineerd wordt met een verfijnde jus. Het verhaal achter de productie van de biet, gedeeld aan tafel, verhoogt de waardering en zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Vannu. 

Geert - Jan Vaartjes
Oan Tafel | Restaurant Ode

Geert-Jan Vaartjes

Restaurant Ode in Dokkum en Oan Tafel in Wergea

Wat voor restaurants zijn Oan Tafel en Ode?

De stijl van onze restaurants draait om fine dining en beleving. We creëren culinaire ervaringen die verder gaan dan alleen het eten, waarbij elke maaltijd een bijzondere gebeurtenis wordt.

Waar heb je gewerkt voor Oan Tafel en Ode? 

 1. Anantara Hoi An in Vietnam
 2. Outrigger Mauritius Beach Resort in Mauritius
 3. Landgoed Lauswolt, De Heeren van Harinxma  
 4. De Librije in Zwolle


Waarom trekt de Dry Aged Biet je aan om mee te werken?

De Dry Aged Biet geeft deze groente het podium dat het verdient. Door de dry aging technieken ontstaat een uniek en veelzijdig product. Deze methode versterkt de smaak en textuur van de biet, wat het een bijzonder ingrediënt maakt om mee te werken.

Hoe zet je de Dry Aged Biet in in jouw keuken?

We gebruiken de Dry Aged Biet op verschillende manieren, met name door het toepassen van Aziatische technieken zoals teriyaki. Ook maken we er een verfijnde tartaar van, wat de veelzijdigheid van de biet benadrukt en zorgt voor unieke smaakcombinaties.

Hoe reageren gasten op de Dry Aged Biet?

Gasten zijn vaak verbaasd dat het om een groente gaat. Het geeft ons de kans om de veelzijdigheid van groenten te tonen en hen te verrassen met de intense smaak en bijzondere textuur van de Dry Aged Biet. Hierdoor krijgt de biet de aandacht en waardering die het verdient, wat ons motiveert om groenten nog meer centraal te stellen in onze gerechten.

Klik hier voor meer informatie over Oan Tafel en Restaurant Ode 

Yannick Roodhof
Restaurant Sukerieje

Yannick Roodhof

Restaurant Sukerieje

Wat voor restaurant is Sukerieje?

Restaurant Sukerieje biedt een betaalbare, hedendaagse en creatieve keuken aan. Als jong bedrijf met een jong team, ligt onze focus op de kracht van groenten, aangevuld met verfijnde vis- en vleesgerechten. Ambacht staat centraal in ons restaurant, waarbij we de klassieke keuken combineren met een nieuwe, verfrissende stijl. We serveren een verrassingsmenu van vier tot zeven gangen, met keuzes uit vis, vlees, vegetarisch of volledig vegetarisch. We houden altijd rekening met de eet- en dieetwensen van onze gasten. Ons menu is opgebouwd uit seizoensgebonden gerechten en kan dagelijks wisselen om flexibel in te spelen op microseizoenen. Groenten krijgen een even prominente rol als vis- of vleesproducten en hebben vaak zelfs een streepje voor.

Waar heb je gewerkt voor Sukerieje?

 1. Restaurant Niven, Rijswijk
 2. Restaurant de Lindenhof, Giethoorn
 3. Restaurant Sukade, Meppel


Waarom trekt de Dry Aged Biet je aan om mee te werken?

De Dry Aged Biet is een creatieve bereiding van een oersimpele groente, wat perfect past bij de filosofie van Sukerieje. We willen onze gasten verbazen met bekende groenten die op bijzondere manieren zijn bereid. De Dry Aged Biet heeft een unieke structuur en intense smaak die we zelf nog niet kunnen evenaren in onze keuken.

Hoe zet je de Dry Aged Biet in in jouw keuken?

We hebben de Dry Aged Biet op verschillende manieren gebruikt, zoals gebakken of als tartaar. Bij het hoofdgerecht combineren we gebakken biet met een schuimige saus en vergelijkbaar garnituur als bij vleesgerechten. Daarnaast hebben we de biet gegrild boven bichotan houtskool, gelakt met vegetarische jus en Beerenburg, of als sashimi gemarineerd met umeboshi en kimchi.

Hoe reageren gasten op de Dry Aged Biet?

Gasten zijn vaak verbaasd over de Dry Aged Biet. De structuur en smaak zijn totaal anders dan wat ze thuis kennen. Na het proeven blijven ze vragen stellen over de bereiding, wat zorgt voor een boeiende interactie en extra waardering voor het gerecht.

Klik hier voor meer informatie over restaurant Sukerieje

Yornie van Dijk
Restaurant Basiliek*

Yornie van Dijk

Restaurant Basiliek in Harderwijk

Wat voor restaurant is Basiliek?

Restaurant Basiliek biedt een keuken die Nederlands en Scandinavisch combineert, met de nadruk op lokale, frisse en licht verteerbare gerechten. De stijl is modern en vernieuwend, waarbij de focus ligt op pure smaken en hoogwaardige, seizoensgebonden ingrediënten.

Waar heb je gewerkt voor Basiliek?

 1. T’ Nonnetje in Harderwijk
 2. Voltaire in Leersum
 3. Librije in Zwolle


Waarom trekt de Dry Aged Biet je aan om mee te werken?

De Dry Aged Biet is een vernieuwend en innovatief product op het gebied van groenten. De veelzijdigheid in bewerking en verwerking maakt het een bijzonder interessant ingrediënt voor de keuken van Basiliek. Het biedt ongekende mogelijkheden om creativiteit te tonen en gasten te verrassen met onverwachte smaak- en textuurervaringen.

Hoe zet je de Dry Aged Biet in in jouw keuken?

Op dit moment verwerken wij de Dry Aged Biet in ons vegetarisch menu, een losstaand menu naast het reguliere Basiliek menu. Dit biedt de mogelijkheid om de unieke eigenschappen van de biet volledig tot hun recht te laten komen en onze gasten te laten genieten van een verrassend vegetarisch gerecht.

Hoe reageren gasten op de Dry Aged Biet?

Gasten reageren erg enthousiast op de Dry Aged Biet. De onverwachte smaak en textuur van de biet zorgen voor een bijzondere eetervaring. Het is voor velen een verrassing dat een rode biet zo anders kan smaken en aanvoelen, wat het gerecht extra interessant maakt en bijdraagt aan een memorabele maaltijd.

Klik hier voor meer informatie over Restaurant Basiliek 

De Dry Aged Biet is verkrijgbaar bij HANOS & RUNGIS

Bestel via onderstaande buttons bij jouw groothandel