Vietnamese Banh Xeo met ingemaakte Dry aged biet & Nuoc Cham saus
Ingrediënten voor 4 personen
Banh Xeo beslag
100 gr. rijstebloem
100 gr. water
100 gr. kokosmelk
1 tl. kurkuma
Vissaus naar smaak
Bosui
Nuoc cham saus
50 gr. water
50 gr. suiker
50 gr. limoensap
50 gr. vissaus
10 gr. knoflook
5 gr. gehakte rode peper
Zoetzure groenten
50 gr. azijn
50 gr. water
50 gr. suiker
10 gr. gember
100 gr. wortel in slierten
100 gr. komkommer in slierten
Verdere ingrediënten
Dry age biet
Munt en basilicum
Sla
Rijstpapier
Bereiding
Banh Xeo beslag
Weeg alle ingrediënten af
Meng alle ingrediënten goed in een kom
Zet een koekenpan op en laat deze goed heet worden met vet
Bak de pannenkoek op hoog vuur
Nuoc cham saus
Kook 1 deel suiker met 1 deel water op
Laat het suikerwater afkoelen
Voeg de limoensap, knoflook, rode peper en de vissaus toe
Meng goed en zet koel weg.
Zoetzure groenten
Opmaak
Dry aged biet in slierten snijden van ongeveer 0,2 cm.
Rijstpapier nat maken en op een snijplank leggen, halve banh xeo erboven opleggen en sla, dry age biet, zoetzure groenten en de kruiden netjes neerleggen zodat je een rolletje van kan maken.
Snijden op maat.