Winkelweg 57 • 3896 LH Zeewolde

Vietnamese Banh Xeo met ingemaakte Dry aged biet & Nuoc Cham saus

Ingrediënten voor 4 personen 

Banh Xeo beslag

100 gr. rijstebloem

100 gr. water

100 gr. kokosmelk

1 tl. kurkuma

Vissaus naar smaak

Bosui

Nuoc cham saus

50 gr. water

50 gr. suiker

50 gr. limoensap

50 gr. vissaus

10 gr. knoflook

5 gr. gehakte rode peper

Zoetzure groenten

50 gr. azijn

50 gr. water

50 gr. suiker

10 gr. gember

100 gr. wortel in slierten

100 gr.  komkommer in slierten

Verdere ingrediënten 

Dry age biet

Munt en basilicum

Sla

Rijstpapier

Bereiding 

Banh Xeo beslag 

Weeg alle ingrediënten af 

Meng alle ingrediënten goed in een kom

Zet een koekenpan op en laat deze goed heet worden met vet 

Bak de pannenkoek op hoog vuur

Nuoc cham saus 

Kook 1 deel suiker met 1 deel water op

Laat het suikerwater afkoelen 

Voeg de limoensap, knoflook, rode peper en de vissaus toe 

Meng goed en zet koel weg.

Zoetzure groenten 
Meng de azijn, water en suiker 
 
Rasp de gember fijn en voeg toe aan het mengsel 
 
Schaaf op de mandoline dunne slierten van de wortel en komkommer 
 
Voeg de groenten toe aan de zoetzuur en laat minimaal 1 uur trekken. 
 
Opmaak 

Dry aged biet in slierten snijden van ongeveer 0,2 cm.

Rijstpapier nat maken en op een snijplank leggen, halve banh xeo erboven opleggen en sla, dry age biet, zoetzure groenten en de kruiden netjes neerleggen zodat je een rolletje van kan maken.

Snijden op maat.