Winkelweg 57 • 3896 LH Zeewolde

Gerookte dry aged biet met onrijpe aardbeien, bramen en ingelegde uien met een romige saus met Beerenburg

Ingrediënten voor 4 personen

2 st. Dry Aged Biet

Rookmot (liefst kersenhout)

Zout en peper

Aceto balsamico

 

250 gr. groene aardbeien, zonder kroon

15 gr. zout

500 l water

 

125 gr. bramen

10 gr. frambozenazijn

30 gr. olijfolie

100 gr. zilveruien

 

200 ml. paddenstoelen bouillon

50 ml. paddenstoelen garum

20 ml. citroensap

200 gr. kookroom

100 gr. roomboter

Weduwe Joustra beerenburg, naar smaak

 

20 bieten bladeren

10 klaverzuring

8 st. bulls blood

Bereiding 

Steek het rookmot aan met een gasbrander, leg de Dry Aged Biet in een geperforeerde bak boven het rookmot. Rook de biet voor minimaal 1 uur.

Steek het rookmot opnieuw aan na ongeveer 30 minuten.

Marineer de biet met zout, peper en balsamico naar smaak.

Was de aardbeien grondig in koud water en dep droog op een schone theedoek.

Doe de aardbeien in een weckpot en mix ondertussen het water met zout met een staafmixer.

Zet de aardbeien onder met het zoute water en sluit de weckpot af.

Zorg ervoor dat de aardbeien onder het water blijven staan door bijvoorbeeld een zuurkoolslot of een vacuümzak gevuld met water.

Fermenteer de aardbeien drie dagen op kamertemperatuur, laat daarna minimaal een week staan in de koeling.

Kook de zilveruien kort, zodat je ze makkelijker schoon kan maken.

Marineer zowel de zilveruien als de bramen met azijn en olijfolie

Kook alles op – behalve de Beerenburg en boter – voor de beurre blanc.  

Monteer de saus op met boter en breng op smaak met Beerenburg, zout en peper.